Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Баница с гъби и риба тон

Баница с гъби и риба тон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Баница с гъби и риба тон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Толкова ще ви хареса тази баница, че няма да поискате да хапнете друга"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид
  • печурки - 300 грама
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • риба тон - 2 консерви в собствен сос
  • черен пипер - 1/2 кафяна лъжичка
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • бутертесто - 1 пакет
  • яйца - 3 броя
  • олио - 3 супени лъжици
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете кромида на ситно заедно с магданоза. Гъбите се накълцват на дребно. В незалепващ тиган загрявате олиото и запържвате лука, гъбите и магданоза, като внимавате да не стигат до златисто.

След като запържените печурки омекнат към тях се прибавя надробената риба тон. След около минута сместа се овкусява със солта и черния пипер, след което се оставя да се задуши до пълна готовност.

Разпределете бутер тестото на три равни части. Последователно в тавата плънката от тигана се разпределя между тях, като редувате тесто плънка.

Крайната фаза е да нарежете баницата на няколко отделни парчета. Разбийте в отделен съд яйцата и млякото добре, след което залейте със сместа нарязаната баница.

Пече се в умерено загрята фурна, около 180 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Villy
Villy
ОО изглежда страхотно, ще я пробвам задължително!
13.09.2013 19:28