Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си почистим мидите от мустачките. Измиваме ги добре под течаща вода и ги сваряваме. Варенето е без вода.
Слагаме тенджерата на умерен огън и открехваме капака леко.
Варим мидите много кратко, не повече от 10-тина минути. Отворят ли се черупките, значи са готови.
Оставяме малко да се охладят сварените миди, почистваме и бульона прецеждаме внимателно. Оставяме го настрани.
В този случай няма да ни трябва, но можем да го съхраним в шише и да го ползваме за миди с ориз или рибена чорба.
Нарязваме на тънки полумесеци 1/2 глава лук, а другата половина нарязваме на ситно.
Премачкваме лука с ръка леко и смесваме с мидите.
Към тях добавяме копъра и разбъркваме.
В бурканче сипваме лимоновия сок, зехтина и черния пипер, разбиваме, за да се смесят добре.
Заливаме мидите, разбъркваме и сервираме мидената салата.
Салатата от миди с червен лук и копър е готова.