Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от миди с червен лук и копър

Салата от миди с червен лук и копър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Салата от миди с червен лук и копър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
30/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Салата за ценители"

Необходими Продукти

  • миди - около 700 - 800 г миди с черупки
  • червен лук - 1 глава
  • копър
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си почистим мидите от мустачките. Измиваме ги добре под течаща вода и ги сваряваме. Варенето е без вода.

Слагаме тенджерата на умерен огън и открехваме капака леко.

Варим мидите много кратко, не повече от 10-тина минути. Отворят ли се черупките, значи са готови.

Оставяме малко да се охладят сварените миди, почистваме и бульона прецеждаме внимателно. Оставяме го настрани.

В този случай няма да ни трябва, но можем да го съхраним в шише и да го ползваме за миди с ориз или рибена чорба.

Нарязваме на тънки полумесеци 1/2 глава лук, а другата половина нарязваме на ситно.

Премачкваме лука с ръка леко и смесваме с мидите.

Към тях добавяме копъра и разбъркваме.

В бурканче сипваме лимоновия сок, зехтина и черния пипер, разбиваме, за да се смесят добре.

Заливаме мидите, разбъркваме и сервираме мидената салата.

Салатата от миди с червен лук и копър е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: