Кето торта с гофрети

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето торта с гофрети
Снимка: Валерия
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Кето торта с гофрети и много сметанов крем....а, да - малко орехи и домашно сладко от къпини за разкош"

Необходими Продукти

  • течни съставки
  • яйца - 3 бр.
  • разтопено краве масло - 60 г
  • заквасена сметана - 60 г
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • сухи съставки
  • подсладител - 50 г /смесвам стевия с еритритол/
  • орехи - 40 г смлени
  • кокосово брашно - 15 г
  • какао на прах - 7 г
  • бакпулвер - 7 г
  • За крема
  • сметана - 150 мл течна неподсладена над 30%
  • крема сирене - 150 г
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • подсладител - 50 г или на вкус
  • сладко от къпини - домашно без захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.

Приготвяне на гофретите:

Първо разбийте хубаво яйцата с подсладителя. Сместа трябвя да изсветлее и стане пухкава. Прибавете останалите течни съставки и отново разбийте.

След това добавете сухите съставки и разбийте.

Изпечете 4 броя гофрети. Пека на 4 от 5 степени. В началото гофретите са меки, но после стават по-твърди.

По желание може да сиропирате гофретите с бадемово или кокосово мляко. Ако ги сиропирате, това трябва да стане веднага след ваденето. След това ги наредете някъде да изстинат.

Приготвяне на крема:

Разбийте сметаната на гъст крем. Сметаната трябва да е била в хладилник поне 8 часа.

Прибавете останалите съставки и отново разбийте.

Кремът стана доста, може и по-малко да се направи, за да е достатъчен за кето торта с гофрети.

Сладкото от къпини правя на момента. Слагам в касеролка пресни или замразени плодове с малко вода и бъркам до сгъстяване.

Кето тортата се сглобява и прибира в хладилника поне за час.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: