Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Ошав от сушени ябълки

Ошав от сушени ябълки

Ошав от сушени ябълки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
32 мин.
Порции
5
"Ошав от сушени ябълки - толкова е вкусен, колкото и изглежда"

Необходими Продукти

  • сушени ябълки - 150 г
  • вода - 2 л
  • захар - или мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените ябълки се измиват добре и накисват за около час-два в два литра студена вода.

След това се слагат на котлона и се варят на умерена температура за около половин час.

Плодовете се варят, докато омекнат, без да се разварят. Малко преди готовност се прибавя малко мед или захар (количеството е на вкус).

По желание може да се сложи при варенето пръчка канела за аромат, но трябва да се извади веднага след като тенджерата се дръпне от котлона, защото ароматът ѝ е твърде силен.

Ошавът се поставя в хладилника, да се охлади.

Сервира се охладен ошав от сушени ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: