Начин на приготвяне
Пресейте брашното в съда, в който ще месите. Прибавете всички сухи съставки и разбъркайте.
После налейте водата, която да е хладка (леко затоплена). Започнете да месите тестото за хлебчета. Когато е почти готово, но все още е лепкаво, започнете да добавяте по малко от маслото. Оставете малко масло за по-късно.
Месете 5 минути. Преместете тестото в дълбок съд намазан с олио, покрийте го и го оставете да втаса за около 40 минути.
Когато тестото е удвоило обема си, го извадете от купата и го раделете на 8 части.
Всяко парче оформяйте на топка и подреждайте в тава, покрита с пергамент. Поръсете питките с малко брашно. Покрийте ги с кърпа и ги оставете на топло за 30 минути.
Загрейте фурната на 220 °C и печете ароматни хлебчета с мая за 20 - 25 минути.
Готовите ароматни хлебчета поставете върху чиста кърпа. Веднага ги намажете с останалото масло и ги увийте. След 30 минути ще имате невероятно ароматни пухкави хлебчета.
Да ви е сладко!