Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ароматни хлебчета с мая

Ароматни хлебчета с мая

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Ароматни хлебчета с мая
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ароматни хлебчета с мая за закуска обяд и вечеря - 3 на ден ще ви стигнат"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г ( +/ - 10 )
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • вода - 350 мл
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в съда, в който ще месите. Прибавете всички сухи съставки и разбъркайте.

После налейте водата, която да е хладка (леко затоплена). Започнете да месите тестото за хлебчета. Когато е почти готово, но все още е лепкаво, започнете да добавяте по малко от маслото. Оставете малко масло за по-късно.

Месете 5 минути. Преместете тестото в дълбок съд намазан с олио, покрийте го и го оставете да втаса за около 40 минути.

Когато тестото е удвоило обема си, го извадете от купата и го раделете на 8 части.

Всяко парче оформяйте на топка и подреждайте в тава, покрита с пергамент. Поръсете питките с малко брашно. Покрийте ги с кърпа и ги оставете на топло за 30 минути.

Загрейте фурната на 220 °C и печете ароматни хлебчета с мая за 20 - 25 минути.

Готовите ароматни хлебчета поставете върху чиста кърпа. Веднага ги намажете с останалото масло и ги увийте. След 30 минути ще имате невероятно ароматни пухкави хлебчета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: