Начин на приготвяне
Млякото се затопля и в него се разтваря маята, прибавяме яйцата (единия жълтък отделяме за намазване), солта и постепенно започваме да прибавяме брашно.
Омесваме много меко тесто и оставяме за 20 минути да втаса. След като тестото е готово, намазваме тавичка с олио и с намазани с олио ръце оформяме хлебчета.
Нареждаме хлебчетата в тавата и с малко ножче правим малки хиксчета отгоре, мажем с разбития жълтък, с малко прясно мляко и поръсваме със сусам, кимион и ситно нарязания джоджен.
Слагаме в студена фурна и пускаме на 180 градуса за 15 минути, след което увеличаваме на 200-220 градуса за още 10-15 минути.
Пухкавите ароматни хлебчета с прясно мляко са готови.
Коментари