Начин на приготвяне
Рибата си я почистваме, измиваме и режем на половинки по средата.
Нарязваме лука на ситно.
Вземаме си тавичка, в която ще печем рибата и изсипваме доматите, които вече сме обелили и нарязали на кубчета.
Аз ги пасирах, но вие може да ги оставите така.
Към тях добавяме лука, олиото, една кафена чашка вода и подправките.
Всичко това разбъркваме добре.
Готовата изчистена скумрия посоляваме на вкус и я поставяме върху доматения сос.
Тавата със скумрията покриваме с алуминиево фолио и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Печем за около 40 минути.
Ако искаме да се запече скумрията, махаме фолиото и запичаме за още 15-20 минути.
Скумрия в доматен сос с дафинов лист сервираме с маслинов хляб.