Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта със стафиди и праскови

Бисквитена торта със стафиди и праскови

Бисквитена торта със стафиди и праскови
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Бисквитената торта със стафиди и праскови е идеална за следобедна закуска."

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет (380 г), за торта
  • нишесте - 1 пакет (60 г) с ванилия
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • праскови - 1 - 2 бр.
  • стафиди - по желание
  • орехи - смлени по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме си нишестето в 100 мл мляко, може и в студена вода.

Към останалото мляко добавяме захарта и поставяме на котлона.

След като заври, прибавяме и нишестето, като непрекъснато бъркаме.

Вземаме си тавичка, в която ще нареждаме бисквитената торта.

Най-отдолу си нареждаме един ред от бисквитите, след което заливаме с готовия крем за торта, още докато е топъл.

Подреждаме нарязаните на тънко праскови.

И така отново ред, бисквити, крем по желание стафиди.

Редим, докато свършат продуктите, като завършваме с крем отгоре.

Украсяваме плодовата торта с праскови, стафиди и поръсваме със смлените орехи.

Поставяме тортата с праскови в хладилника за час, докато се стегне и тогава режем.

Бисквитената торта със стафиди и праскови е идеална за следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: