Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с кетчуп, чесън и розмарин

Картофи с кетчуп, чесън и розмарин

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Картофи с кетчуп, чесън и розмарин
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни картофки на фурна, които можете да хапвате като основно ястие, така и като гарнитура!"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • кетчуп - 4 с.л
  • горчица - 1.ч.л
  • масло - 1 с.л
  • розмарин
  • чесън - половин глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме малки картофчета. Измиваме ги добре и ги режем на половина и после всяка половинка пак на 2. Не ги беля, с кожата са по-вкусни.

Сипвам картофите в йенска тенджера и ги посолявам. Добавям кетчуп, горчица, олио и обърквам.

Чесънът се бели и реже на ситно, може и с преса. Някои клонки от розмарина ги окъсвам - само малките иглички вземам, без стъблото и посипвам върху картофите. Накрая слагам и цели клонки розмарин.

Пека във фурна на 200 градуса с капак, като към края го махам. За около 40 мин е готово.

Когато го извадя от фурната слагам малко масло и затварям с капак, да се разтопи, след което печените картофи са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: