Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разполовете на две по дължина.
Направете ромбовидни разрези на всяка половина, поставете ги в тавата и полейте с олио.
Печете патладжаните, докато омекнат, в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути.
Докато патладжаните се пекат, в тиган задушете нарязания на ситно лук.
Сложете орехите, лука, чесъна и подправките в купа на блендер или пасатор, добавете оцета и малко вода и пасирайте всичко до хомогенна смес.
Добавете още малко вода, ако сосът е твърде гъст. Той не трябва да е много течен или гъст.
Извадете печените патладжани от фурната и ги намажете обилно със соса.
Печете патладжаните със Сациви на 200°C още 15-20 минути.
Извадете ги от фурната, охладете за 20-30 минути и сервирайте.
Печените патладжани с орехов сос са много вкусни и ароматни и са идеалното ястие за морско лято :)