Начин на приготвяне
В купа разбъркваме яйцата, захарта, олиото и киселото мляко (с предварително добавената сода в него) до получаване на хомогенна смес.
След това добавяме дозата протеин и ванилиите. Минута бъркаме с миксер и изсипваме вече пресятото брашно (за най-добър резултат пресейте два пъти).
Нашата основа за кекса е напълно готова, следва добавянето на плодовете и шоколада, които следва да бъдат нарязани на малки парченца.
Съвет от мен - оваляйте ги в брашно преди да ги добавите, за да може при печенето да не се залепят за дъното.
Печете сладкиша с плодове в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност около 30-40 минути.
Този плодов кейк с протеин и боровинки е идеален за закуска, междинно хапване, както и за пикник.