Пита за Благовещение

MarianaMarianaДжедай7720
18/08/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 648
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл топла
  • олио - 3 с. л. или зехтин
  • мая - 25 г прясна или 7 г суха мая
  • сол - 2 ч. л. сол
  • захар - 2 ч. л.
  • подправки - 3 с. л. зелени (розмарин, салвия, див чесън, мащерка)
  • зехтин - 1 с. л.
  • за поръсване
  • сусам - или или маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко вода, която предварително сте затоплили малко, като не забравите да добавите и захарта, за да се активира. Оставете закваската за 10 минути на топло, докато бухне.

Брашното трябва да се пресее заедно със солта. Добавете закваската, останалата вода, както и зелените подправки и се замесете мека пита. Оставете я да втаса поне 1 час.

Премесете питата и я прехвърлете в тава, която предварително сте намазнили и набрашнили. С пръстите си направете дупки по повърхността на тестото.

Намажете със зехтина и поръсете с маковото или сусамовото семе. Оставете отново да втаса за около 20-230 минути, след което я изпечете до златисто (25-30 минути) в загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар