Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца на тиган

Пилешки крилца на тиган

Пилешки крилца на тиган
Снимка: Рецептите на Ивето
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Топ рецепта за пилешки крилца на тиган, с която дори най-неумелите в кухнята могат да приготвят запомняща се вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • джинджифил - 2 скилидки чесън и/или малко
  • соев сос - 1 с.л. тъмен + 2 с.л. светъл
  • мед - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сос от стриди - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се смесва соевият сос, медът, захарта, сосът от стриди и водата и се оставя на страна.

Крилцата се почистват, а след това бутчетата се отделят.

В тиган загряваме захтин и добавяме чесъна и/или джинджифила за кратко.

Изваждаме чесъна и добавяме крилцата. Запържваме ги от всяка страна за 3-4 минутки.

След това добавяме соса към пържените крилца, слагаме капака и оставяме пилешки крилца на тиган да къкрят за още 5 минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: