Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Семифредо»Семифредо с кафе и шоколад

Семифредо с кафе и шоколад

Семифредо с кафе и шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Чудесно и свежо семифредо с кафе и шоколад, което е подходящо за всеки повод. Опитайте и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. + 2 жълтъка
  • захар - 4 с.л.
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сметана - 200 мл 35% масленост
  • кафе - 2 ч.л. инстантно
  • шоколад - 100 г на капки
  • ОСНОВА
  • бисквити - 170 г с парченца шоколад
  • масло - 80 г
  • бадеми - 40 г сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам да приготвите един италиански студен десерт, в чийто вкус ще се влюбите.

Имах празник и реших да го направя във форма на торта, затова има и бисквитена основа, но вие може да я пропуснете и да приготвите десерта без нея.

За да проготвите това Семифредо, сложете в съд на водна баня 1 цяло яйце и 2 жълтъка. Бъркайте непрекъснато в продължение на 10 -12 минути, докато започне да се сгъстява и сместа да наподобява крем. Така яйцата ще преминат термична обработка.

След това махнете съда с яйчения крем от котлона и оставете да се охлади, като разбърквате периодично, за да не се образува коричка.

През това време смелете бисквитите и бадемите, а маслото разтопете.

Смесете всичко и разбъркайте до образуване на влажни, маслени трохи.

Прехвърлете ги във форма със свалящ се борд 20 см и с обратната страна на лъжица оформете основата и малък борд като притискате.

В друг съд смесете маскарпонето с кафето и захарта. Разбъркайте до гладка смес. Може да увеличите количеството на захарта според предпочитанията ви или да използвате друг подсладител.

Прибавете към маскарпонето яйчения крем и разбъркайте.

Разбийте добре охладена сметана с миксер. Прибавете я на части към крема, като бъркате внимателно с шпатула.

Накрая прибавете и шоколадовите капки.

Разпределете крема върху бисквитената основа и заравнете.

Поръсете с още малко шоколад на капки и сложете сладоледената торта във фризер за поне 4 часа.

15 минути преди да сервирате, извадете Семифредото с кафе и шоколад, за да се отпусне малко и да може да се нареже на парчета.

За форма с диаметър 26 см увеличете количествата на продуктите двойно.

Чудесно и свежо семифредо с кафе и шоколад, което е подходящо за всеки повод.

Опитайте и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: