Начин на приготвяне
Днес ви предлагам да приготвите един италиански студен десерт, в чийто вкус ще се влюбите.
Имах празник и реших да го направя във форма на торта, затова има и бисквитена основа, но вие може да я пропуснете и да приготвите десерта без нея.
За да проготвите това Семифредо, сложете в съд на водна баня 1 цяло яйце и 2 жълтъка. Бъркайте непрекъснато в продължение на 10 -12 минути, докато започне да се сгъстява и сместа да наподобява крем. Така яйцата ще преминат термична обработка.
След това махнете съда с яйчения крем от котлона и оставете да се охлади, като разбърквате периодично, за да не се образува коричка.
През това време смелете бисквитите и бадемите, а маслото разтопете.
Смесете всичко и разбъркайте до образуване на влажни, маслени трохи.
Прехвърлете ги във форма със свалящ се борд 20 см и с обратната страна на лъжица оформете основата и малък борд като притискате.
В друг съд смесете маскарпонето с кафето и захарта. Разбъркайте до гладка смес. Може да увеличите количеството на захарта според предпочитанията ви или да използвате друг подсладител.
Прибавете към маскарпонето яйчения крем и разбъркайте.
Разбийте добре охладена сметана с миксер. Прибавете я на части към крема, като бъркате внимателно с шпатула.
Накрая прибавете и шоколадовите капки.
Разпределете крема върху бисквитената основа и заравнете.
Поръсете с още малко шоколад на капки и сложете сладоледената торта във фризер за поне 4 часа.
15 минути преди да сервирате, извадете Семифредото с кафе и шоколад, за да се отпусне малко и да може да се нареже на парчета.
За форма с диаметър 26 см увеличете количествата на продуктите двойно.
Чудесно и свежо семифредо с кафе и шоколад, което е подходящо за всеки повод.
Опитайте и да ви е сладко!