Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с гъби и бешамел

Пълнени патладжани с гъби и бешамел

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пълнени патладжани с гъби и бешамел
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ако се чудите како да си приготвите с патладжан, тези пълнени патладжани с печурки и бешамелов сос са чудесен избор"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • печурки - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • за бешамела
  • краве масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете печурките на филийки и ги задушете.

Измийте патладжаните и ги разполовете на две по дължина.

Направете ромбовидни разрези на всяка половина, поставете ги в тавата и поръсете с олиото.

Печете патладжаните в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути до омекване.

За Бешамела загрейте маслото, след като се стопи, добавете брашното и след минута млякото.

След това солта, черния пипер и индийското орехче и варете до сгъстяване.

Извадете печените патладжани от фурната, разбъркайте меката част с лъжица, добавете Бешамела и гъбите.

Поръсете ги с кашкавала и печете още за около 10-15 минути.

В сезона на патладжаните опитайте обезателно и рецептите ни за мусака с патладжан и паниран патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: