Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни пикантни кюфтета с богата плънка

Сочни пикантни кюфтета с богата плънка

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Сочни пикантни кюфтета с богата плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сочни пикантни кюфтета с богата плънка са новата любима вечеря на вашето семейство"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр
  • магданоз - няколко стръка
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л. смлян
  • олио - за пържене
  • За плънката
  • лук - 1 глава
  • капия - 1 бр. червена + 1 жълта
  • яйца - 2 бр. сварени
  • сирене - 70 г
  • мариновани краставички - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кетчуп пикантен - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата за кюфтетата и я приберете в хладилника, докато подготвите плънката.

Нарежете лука на тънки полумесеци, а чушките на тънки ивици. В тигана добавете 2 с.л. олио и добавете лука и чушките да се пържат заедно до пълна готовност. Накрая добавете ситно нарязания чесън и кетчупа.

Посолете, разбъркайте за около минута и свалете от огъня.

Сварените яйца и маринованите краставички нарежете на дребно. Сиренето намачкайте с вилица и го смесете с яйцата и краставичките. Добавете и малко магданоз.

Вземете от каймата количество за голямо кюфте. Оформете го на топка, след което го сплескайте между дланите си. Сложете от плънката и затворете краищата.

Оформяйте кюфтетата по ваш избор - овални или кръгли, като ги овалвате в брашно или галета.

Когато направите всички кюфтета, ги сложете в хладилника за 10 минути.

Загрейте олиото и започнете да пържите кюфтетата на среден огън до готовност.

Сервирайте сочните кюфтета с богата плънка топли.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: