Начин на приготвяне
Омесете каймата за кюфтетата и я приберете в хладилника, докато подготвите плънката.
Нарежете лука на тънки полумесеци, а чушките на тънки ивици. В тигана добавете 2 с.л. олио и добавете лука и чушките да се пържат заедно до пълна готовност. Накрая добавете ситно нарязания чесън и кетчупа.
Посолете, разбъркайте за около минута и свалете от огъня.
Сварените яйца и маринованите краставички нарежете на дребно. Сиренето намачкайте с вилица и го смесете с яйцата и краставичките. Добавете и малко магданоз.
Вземете от каймата количество за голямо кюфте. Оформете го на топка, след което го сплескайте между дланите си. Сложете от плънката и затворете краищата.
Оформяйте кюфтетата по ваш избор - овални или кръгли, като ги овалвате в брашно или галета.
Когато направите всички кюфтета, ги сложете в хладилника за 10 минути.
Загрейте олиото и започнете да пържите кюфтетата на среден огън до готовност.
Сервирайте сочните кюфтета с богата плънка топли.
Да ви е сладко!