Миди с узо и масло

Миди с узо и масло
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Миди с узо и масло, които ще се обидят, ако не го съчетаете с подходящата напитка"

Необходими Продукти

  • миди - 400 г ядки
  • узо - 60 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - по желание
  • лимон - 1/2 бр. сока
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме си маслото на тигана.

След като се разтопи, поставяме мидите и запържваме за много кратко, 1 мин е достатъчна.

Изсипваме си узото и готвим, докато почти се изпари.

Към тях прибавяме сока от лимона и скилидки чесън, който предварително сме пасирали.

Разбъркваме 1-2 мин, поръсваме по желание с нарязания копър мидите на тиган и премахваме от котлона.

Разпределяме в 2 съда и поднасяме миди с узо и масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: