Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Вегетариански пълнени чушки

Вегетариански пълнени чушки

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1214528
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"С такива вегетариански пълнени чушки хич и не ви трябва месце"

Необходими Продукти

  • чушки - около 10 бр.
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • соя - 1 1/2 ч.ч. на гранули
  • доматено пюре - 1 консерва
  • кимион
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като нарязваме лука на ситно. Обелваме, измиваме и нарязваме морковите на ситни резенчета.

Запържваме лука в зехтинн или олио. След като лукът добие златист оттенък, добавяме към него и предварително измития ориз.

Когато оризът поеме мазнината и стане стъклен, добавяме морковите и една чаена чаша вода.

След това добавяме и консервата доматено пюре. През цялото време бъркаме, за да не загаря оризът на дъното.

Добавяме сол на вкус, както и една лъжица захар, за да намали киселинността на доматите.

Докато сместа се готви, изсипваме соята в купа, добавяме кимион, една чаша вряла вода и разбъркваме добре. След като соята е поела цялата вода, я добавяме към сместа и разбъркваме добре.

Оставяме на слаб огън, да се готви за около 10 мин, като през това време измиваме и почистваме чушките. Започваме да пълним чушките със сместа и ги нареждаме в подходяща тава.

Добавяме чаша вода в тавата при постните пълнени чушки и я слагаме в предварително загрята фурна на 200 °C - печем около час.

Като са готови, може да сервираме с кисело мляко и магданоз, ако не държите на напълно постен вариант на вегетариански пълнени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нашата Кухня
Нашата Кухня
Тази рецепта има и клип към нея
02.09.2023 09:14