Начин на приготвяне
Червените чушки се изпичат в чушкопек.
Обелват се, почистват се от дръжките и семките.
Нарязват се на едри парчета.
Доматите се обелват и се нарязват на едро.
Лукът се обелва, измива и нарязва на филийки.
Яйцата се разбъркват в отделна купа.
Сирене се натроша на ситно.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Олиото се загрява и се прибавя нарязаният лук.
Задушава се 15 мин., след което се прибавят нарязаните изпечени чушчици.
Разбърква се постоянно и след 10 мин. се прибавят нарязаните домати.
Ястието се вари 20 мин. докато остане на мазнина, след което се прибавят разбитите яйца.
Разбърква се много добре и миш-машът се поръсва с натрошеното сирене.
Готви се още 10 мин. при постоянно бъркане, след което сваля от котлона и се овкусява с нарязаният магданоз.
Какво му трябва на човек да е щастлив - едно скромно ястие с яйца, приготвено по любима рецепта. Миш-машът на бай Данчо е непретенциозен, но най-вкусният, който сте опитвали.