Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с тиквички и магданоз

Картофени кюфтета с тиквички и магданоз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Картофени кюфтета с тиквички и магданоз
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
03/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Бъдете внимателни с хапването на картофени кюфтета с тиквички и магданоз, защото са много, много апетитни"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 бр.
  • тиквички - 5 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 връзки
  • яйца - 2 бр.
  • подправка бахарат - 1 с.л.
  • лук - 3 бр.
  • лимецово брашно - 200 г за овалване
  • олио - 300 мл. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се извиват много добре. Настъргват се на ренде и слагат в гевгир, за да се отцедят.

Картофите се измиват и се слагат в тенджера. Заливат се с вода, която да покрие картофите, прибавя се сол 1 ч.л.

Картофите се сваряват 20 мин след завиране. Не се обелват, преди да се сварят, за да не станат воднисти.

След като се сварят, водата се изхвърля и картофите се оставят да изстинат, след което се обелват и настъргват на ренде.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

В купа, в която ще се разбърква сместа, се слагат отцедените тиквички, настърганите картофи, яйцата, подправката Бахарат, лукът и магданозът.

Оформят се картофени кюфтета, които се овалват в лимецово брашно и се оставят върху дървена дъска, за да попие брашното, след което отново се овалват в брашно.

Зеленчуковите кюфтета се пържат в сгорещено олио, като цялото олио не се слага изведнъж в тигана. Първоначално се слага 150 мл, след което се долива, тъй като кюфтетата от тиквички поемат мазнина.

Бъдете внимателни с хапването на картофени кюфтета с тиквички и магданоз, защото са много, много апетитни :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Аз лично към рецептата добавям и варен картоф на ренде по желание към рендосаните тиквички за да бъде по-плътна плънката :)
04.09.2023 15:02