Начин на приготвяне
Тиквичките се извиват много добре. Настъргват се на ренде и слагат в гевгир, за да се отцедят.
Картофите се измиват и се слагат в тенджера. Заливат се с вода, която да покрие картофите, прибавя се сол 1 ч.л.
Картофите се сваряват 20 мин след завиране. Не се обелват, преди да се сварят, за да не станат воднисти.
След като се сварят, водата се изхвърля и картофите се оставят да изстинат, след което се обелват и настъргват на ренде.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
В купа, в която ще се разбърква сместа, се слагат отцедените тиквички, настърганите картофи, яйцата, подправката Бахарат, лукът и магданозът.
Оформят се картофени кюфтета, които се овалват в лимецово брашно и се оставят върху дървена дъска, за да попие брашното, след което отново се овалват в брашно.
Зеленчуковите кюфтета се пържат в сгорещено олио, като цялото олио не се слага изведнъж в тигана. Първоначално се слага 150 мл, след което се долива, тъй като кюфтетата от тиквички поемат мазнина.
Бъдете внимателни с хапването на картофени кюфтета с тиквички и магданоз, защото са много, много апетитни :)
Коментари