Начин на приготвяне
За първи път приготвих скариди на тиган и станаха уникални по тази рецепта. Ще я повторя.
Първо почистваме скаридите - махаме главата, обвивката от тялото и две ципички. Едната е от към коремчето, другата от към гърба. Правим малък разрез и я издърпваме. Премиваме ги и овкусяваме със сол и черен пипер.
Загряваме тигана с маслото, добавям и малко олио, после бялото вино. Като загрее сосът, слагаме скаридите, объркваме от време на време. Имайте предвид, че се сготвят доста бързо, не ги дръжте дълго на огъня, за да не станат сухи и безвкусни.
Като се свият леко, са готови. Тогава добавяме и наситнения чесън, копър и изстискваме лимонов сок. Оставяме ястието със скариди още мъничко на котлона, за да не загори чесънът и копърът.
Подреждаме скаридите в чиния и заливаме със соса, добавяме резенче лимон. Да ви е вкусно!
С чаша бяло вино удоволствието от скаридите с масло, вино и чесън е пълно!