Начин на приготвяне
Измийте и подрежете дръжките на чушлетата топчета.
Подредете ги в чисти буркани.
Във всяко бурканче сложете по 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар.
Налейте до горе ябълков оцет и затворете здраво бурканчетата с капачки.
Първите 2-3 дни разклащайте бурканчетата, за да се разтвори солта и захарта.
Съхранявайте бурканчетата на тъмно и хладно място.
След 2-3 седмици чушлетата топчета, ще бъдат готови за консумация .
Така ще имате възможност за зимата да си хапвате хрупкави и апетитни люти чушлета. Този вид зимнина наподобява туршия.
Бележка: Продуктите за рецептата Туршия от чушлета топчета без варене са за 6 буркана от 500 мл.