Туршия чери чушлета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Туршия чери чушлета
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ако обичате пикантни храни, тези люти чушлета са перфектната добавка към всяко солено ястие"

Необходими Продукти

  • чери чушки - 2 кг
  • вода - 500 мл
  • оцет - 1.5 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • по желание
  • люти чушки - 1 бр. на буркан
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете здрави, ненатъртени чушлета. Моите се случиха доста пикантни, а ако вашите не са, може да добавите по една средна люта чушка на буркан и 5-6 зърна черен пипер.

Измийте чушлетата, подрежете им дръжките, за да не са много дълги, надупчете ги на няколко места с игла и ги наредете в чисти буркани.

Пригответе саламура от водата, оцета, солта и захарта. Разбъркайте съставките до пълното разтваряне на солта и захарта.

С готовата саламура залейте чушлетата малко под ръба на гърлото на буркана. Бурканите се затварят с предварително изварените винтови капачки.

Прехвърлят се в тенджера с постлана на дъното дебела кърпа. Заливат се със студена вода, която трябва да покрива 2-3 пръста над капачките.

След като водата заври под ключ, се засичат десетина минути и бурканите се изважда с щипка от врящата вода.

Обръщат се с капачката надолу.

След като изстинат, се прибират на тъмно и хладно място.

Туршията чери чушлета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: