Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани мариновани чушлета без варене

Пукани мариновани чушлета без варене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пукани мариновани чушлета без варене
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"На трапезата и в килера пазим специално място за тези уникално апетитни пукани мариновани чушлета без варене"

Необходими Продукти

  • чушлета - сладки или люти
  • Марината
  • винен оцет - 1 бутилка (500 мл)
  • вода - 1 и 1/2 бутилка (около 2.2. литра)
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • копър - пресен
  • магданоз - пресен
  • пресен чесън - няколко стръка
  • аспирин - 3 бр. на 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се маринатата, като в голям съд се смесват оцетът, захарта, солта, олиото, нарязан копър и чесън.

Разбърква се добре до разтопяване на солта и захарта.

Чушлетата леко се препукват на котлон и се спускат в маринатата.

Разбъркват се и се нареждат в буркани, долива се от маринатата във всеки буркан.

Във всеки буркан се добавя по 3 стрити аспирина, затваря се и се разклаща няколко пъти.

Така в продължение на 1 седмица, после се прибират на хладно място.

На 1 компотен буркан се слагат 3 аспирина.

Тези буркани не се стерилизират.

Пуканите мариновани чушлета без варене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: