Начин на приготвяне
Училището скоро започва. Ще ви покажа няколко рецепти, подходящи за закуска или обяд в училище и работа, както и за пикник. Започвам с любимите мъфини с лимец на моите мъже.
Ще се опитам да ви покажа и науча как да бъдете по-организирани и бързи в кухнята. Аз също работя и времето ми е много ценно.
Млякото се обърква първо със содата. Постепенно се добавят яйцата, маслото и брашното, като се разбърква с бъркалка. Накрая се натрошава сиренето и се обърква с шпатула или лъжица. Използвам силиконови форми, които предварително намазах с масло.
Пекох мъфините в еър фрайъра.
Фрайърът първо се включва да загрее на 200 градуса на програма Bake за 2-3 минути. След това се наглася на 165 градуса. Мъфините със сирене се пекат 10 минути от едната страна. След това се изваждат от формите и обръщат да се доопекат за 3 минути.
Мъфините може да ги изпечете и във фурната на 180 градуса за около 25 минути. Моята фурна е газова и пече различно.
Излизат 12 броя малки мъфини с лимец и сирене.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия