Пилешко бутче в еър фрайър

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Пилешко бутче в еър фрайър
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"И ето така вашето пилешко бутче в еър фрайър е готово и иска да бъде поднесено със сезонна салата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - брой по желание
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и се подсушават с кухненска хартия.

Поръсваме щедро от подправките и втриваме. Следва малко соев сос и олио и отново втриваме в пилето.

Слагаме си хартия за печене на дъното на фрайъра. Ползвам обикновена хартия на листи и я режа на по-малки парчета, за да пасне на дъното. Може и без хартия, но мисля, че ще изсъхне малко повече от необходимото.

Докато хартията събира малко количество мазнина и месото се готви в нея и остава по-сочно и едновременно хрупкаво отвън.

Пускаме програма за пиле, моята е автоматично 220 °C за 20 мин. Изпълних я, като на 10-тата минута обърнах бутчето. След това пуснах още 10 минути, на 5-тата отново го обърнах.

И ето така вашето пилешко бутче в еър фрайър е готово и иска да бъде поднесено със сезонна салата :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами на снимката това бутче изглежда гнусно. Вместо да предизвика апетита ми, то ме отвращава.
15.09.2023 10:40
1
1
1
Покажи всички подкоментари