Начин на приготвяне
Бутчетата се измиват и се подсушават с кухненска хартия.
Поръсваме щедро от подправките и втриваме. Следва малко соев сос и олио и отново втриваме в пилето.
Слагаме си хартия за печене на дъното на фрайъра. Ползвам обикновена хартия на листи и я режа на по-малки парчета, за да пасне на дъното. Може и без хартия, но мисля, че ще изсъхне малко повече от необходимото.
Докато хартията събира малко количество мазнина и месото се готви в нея и остава по-сочно и едновременно хрупкаво отвън.
Пускаме програма за пиле, моята е автоматично 220 °C за 20 мин. Изпълних я, като на 10-тата минута обърнах бутчето. След това пуснах още 10 минути, на 5-тата отново го обърнах.
И ето така вашето пилешко бутче в еър фрайър е готово и иска да бъде поднесено със сезонна салата :)
Коментари