Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре.
Слагат се в дълбока тенджера, прибавя се дафиновият лист и се заливат със студена вода.
Слагат се да сварят, като периодично се отпенват.
След като се сварят, се изваждат и се оставят да изстинат.
Обезкостяват се, като се внимава да се отстранят всички дребни костици.
Месото се смила в чопър и се слага в купа, в която ще се меси сместа.
Пресният кашкавал се настъргва на ренде и се прибавя към месото.
Прибавят се яйцата 4 бр., горчицата, червеният пипер, Пипера Микс, солта и подправката Бахарат.
Сместа се омесва много добре.
Оформя се малки шницели, които се овалват в лимецово брашно, след което се потапят в предварително разбъркани на пяна яйца.
Пържат се в сгорещено олио, след което се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят.
Мини пуешки шницели по турски поднасяме с турска салата и хляб симид.