Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Шницели»Мини пуешки шницели по турски

Мини пуешки шницели по турски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Мини пуешки шницели по турски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Мини пуешки шницели по турски поднасяме с турска салата и хляб симит."

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • кашкавал - 400 г кашкавал
  • яйца - 4 бр. + 5 бр. за панировката
  • горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • пипер микс - 3 щипки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • подправка бахарат - 2 с.л.
  • брашно от лимец - 200 г
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре.

Слагат се в дълбока тенджера, прибавя се дафиновият лист и се заливат със студена вода.

Слагат се да сварят, като периодично се отпенват.

След като се сварят, се изваждат и се оставят да изстинат.

Обезкостяват се, като се внимава да се отстранят всички дребни костици.

Месото се смила в чопър и се слага в купа, в която ще се меси сместа.

Пресният кашкавал се настъргва на ренде и се прибавя към месото.

Прибавят се яйцата 4 бр., горчицата, червеният пипер, Пипера Микс, солта и подправката Бахарат.

Сместа се омесва много добре.

Оформя се малки шницели, които се овалват в лимецово брашно, след което се потапят в предварително разбъркани на пяна яйца.

Пържат се в сгорещено олио, след което се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Мини пуешки шницели по турски поднасяме с турска салата и хляб симид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: