Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Пуешка супа със салвия и оризово фиде

Пуешка супа със салвия и оризово фиде

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешка супа със салвия и оризово фиде3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Пуешка супа със салвия и оризово фиде - икономично, но полезно и вкусно"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • салвия - 3 клонки прясна
  • риган - 3 стръка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • оризово фиде - 150 г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почиства и измиват много добре.

Слагат се в дълбока тенджера, прибавя се дафиновият лист, солта и се заливат със студена вода.

Слага се да се сварят, като периодично се отпенват в решетъчна лъжица.

След като се сварят, бутчетата и дафиновият лист се изваждат от тенджерата, като бульонът не се изхвърля.

Бутчета се обезкостяват, като се премахват и дребните костици и се нарязват на малки парчета.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Прясната салвия и риган се измиват и листата се нарязват на ситно.

Бульонът се прецежда и се слага да заври, след което се прибавя нарязаното месо и лук.

Вари се пуешка супа 20 мин, след което се прибавят нарязаните салвия, риган и магданоз.

Разбърква се много добре и се прибавя оризовото фиде.

Вари се още 10 мин пуешка супа със салвия и оризово фиде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: