Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Италиански кростони

Италиански кростони

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Италиански кростони
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервирайте вкусните и ароматни италиански кростони със зеленчуци."

Необходими Продукти

  • хляб - 8 филии
  • печурки - 400 г
  • лук - 1 глава
  • топено сирене - 100 г
  • сирене грана падано - 60 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана запържете нарязания на ситно лук.

Прибавете нарязаните печурки и гответе, докато течността се изпари.

Добавете топеното сирене, сол и черен пипер и бъркайте, докато сиренето се стопи. Накрая прибавете и счукания чесън.

Подредете филиите в тава за печене, поръсете със зехтина и изпечете този вид кростини в предварително загрята на 200°C фурна за 3 минути.

Подредете гъбите върху препечените филии и поръсете отгоре с настърганото италианско сирене.

Печете кростоните във фурната на 200°C за 5-7 минути.

Изчакайте да се охладят.

Сервирайте вкусните и ароматни италиански кростони със зеленчуци.

Ако пък желаете да си приготвите сладки италиански хлебчета, опитайте тези рецепти за италиански кантучини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: