Начин на приготвяне
Нарязвам на тънки филийки франзелата. Загрявам фурната на 180 градуса. С четчица ги намазвам със зехтина и ги запичам.
Маслините са без костилка, нарязани. Доматчетата /избирам по-мънички/ нарязвам на половина.
Скилидките чесън режа на тъънки резенчета.
Сглобявам брускетите, като обгръщам домата с резен пастърма.
Между тях съм поставила резенче/ по-скоро люспа/ чесън. Забождам ги с парти шиш, като между парченцата от маслина съм прибавила стъбълце от зелената част на чесъна.
Винаги имам под ръка шишенца с ароматен или билков зехтин. В бутилка от 500 мл съм сложила чесън и стръкчета пресен риган.
Кростините с кайзер пастърма са чудно предястие.