Начин на приготвяне
Този плодова торта ще ви накара да си тананикате от наслада!
В тава 26 см поставете ред бисквити или крекери Греъм, като начупите всеки от крекерите или бисквитките, за да паснат, ако е необходимо.
В голяма купа разбъркайте кремообразната извара - кварк, екстакта от ванилията . Добавете кленов сироп или пудра захар и разбъркайте, да се смесят .
Капнете около ⅓ от кремообразната смес върху бисквитките или крекерите Греъм и я разпределете на равномерен слой.
Върху кварковата смес се нареждат равномерено нарязаните ягоди и боровинки. Aз добавих и малко нектарини защото имах .
Повторете слоевете два пъти.
След това вземете останалите ягоди и и боровинки, направете декоративен слой отгоре на тортата с извара.
Залейте желатина с компот или вода и захар, когато набъбне го, загрейте или на водна баня или в микровълнова фурна. Оставете го на стайна температура леко да се уплътни. Намажете го върху ягодите и боровинките и оставете да стегне желираната торта.
Покрийте десерта и оставете в хладилник за поне 4 часа или цяла нощ преди сервиране. Не забравяйте, че най-добрата част от това чудо - торта без печене е гъвкавостта, която предлага – не се колебайте да добавите своя личен щрих и да създадете свой собствен вкусен вариант на плодова торта с извара.
Десертите с извара са винаги леки, вкусни и бързо се приготвят, затова препоръчваме обезтелно да опитате от нашия чийзкейк с извара или пък си пригответе домашен крем с извара, който ще се хареса и най-малките.