Плодова торта с извара

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Плодова торта с извара
Снимка: Ivelina
1 / 4
24/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Този плодова торта ще ви накара да си тананикате от наслада - добавете свой собствен щрих в плодова торта с извара"

Необходими Продукти

  • кварк - 700 г или кремообрайна извара на стайна температура
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • пудра захар - ¾ ч.ч.
  • бисквити - - 200 г или крекери Graham 20 бр. цели
  • ягоди - 350 г или количество по избор измити и нарязани
  • боровинки - 200 г количество по избор
  • компот от праскови - 100 мл или подсладена вода
  • желатин - 1, 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този плодова торта ще ви накара да си тананикате от наслада!

В тава 26 см поставете ред бисквити или крекери Греъм, като начупите всеки от крекерите или бисквитките, за да паснат, ако е необходимо.

В голяма купа разбъркайте кремообразната извара - кварк, екстакта от ванилията . Добавете кленов сироп или пудра захар и разбъркайте, да се смесят .

Капнете около ⅓ от кремообразната смес върху бисквитките или крекерите Греъм и я разпределете на равномерен слой.

Върху кварковата смес се нареждат равномерено нарязаните ягоди и боровинки. Aз добавих и малко нектарини защото имах .

Повторете слоевете два пъти.

След това вземете останалите ягоди и и боровинки, направете декоративен слой отгоре на тортата с извара.

Залейте желатина с компот или вода и захар, когато набъбне го, загрейте или на водна баня или в микровълнова фурна. Оставете го на стайна температура леко да се уплътни. Намажете го върху ягодите и боровинките и оставете да стегне желираната торта.

Покрийте десерта и оставете в хладилник за поне 4 часа или цяла нощ преди сервиране. Не забравяйте, че най-добрата част от това чудо - торта без печене е гъвкавостта, която предлага – не се колебайте да добавите своя личен щрих и да създадете свой собствен вкусен вариант на плодова торта с извара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: