Начин на приготвяне
Сварете ориз басмати, както е указано на опаковката (обикновено го оставете да заври с два пъти повече вода от количеството ориз и след това го оставете да къкри за около 12 до 15 минути при затворен капак)и го оставете на топло, покрит.
Нарежете пилешките гърди и ананаса на кубчета и ги мариновайте в купа със сока от консервата с ананас за около 15 минути или повече. След това отцедете сока.
Загрейте мазнина в тиган и запържете пилешките парчета на среден огън, задушете ситно нарязания шалот в избистреното масло.
След около 5 минути добавете парченцата ананас и ги запържете за кратко. Деглазирайте с бяло вино добавете кокосовото мляко .
Оставете всичко да ври няколко минути . Накрая подправете с малко сол и 1-2 чаени лъжички къри. Ако е необходимо, уплътнете леко с царевично нишесте.
Сервирайте с ориз басмати.
Насладете се на всяка хапка от ястието пиле с къри и ананас, отличаващо се с превъзходен вкус.