Начин на приготвяне
Днес точно за половин час, приготвяне на всички продукти и изпичане на сладкиша с лимон, ми отне направата на този интересен десерт.
Казвам интересен, защото комбинацията конфитюр от сини сливи и лимон лично аз не бях приготвяла.
Започнах с яйцето и захарта, леко смесих с вилица, след това добавих киселото мляко, конфитюр, ванилия и бакпулвера, разбърках добре, сместа бухва много хубаво.
Следва олиото, накрая и брашното. Получава се една идея по-гъсто тесто, веднага се попарва с горещата вода, разбърква се и се изсипва в намазана с масло или олио, обилно, тава с диаметър около 26/28 см.
Отгоре подредих резени лимон, които предварително овалях в кафява захар, за по-добър вкус!
Изпекох в предварително загрята фурна на 180 °C, при мен отне точно 15 мин. Но зависи от фурната ви.
Готовия лимонов сладкиш поръсих с пудра захар и естествено, притисната от времето, а и водена от желанието да опитам сладкиша със сладко, го нарязах.
Уникална хармония на вкусове, сладкото от сините сливи, техния аромат и меката свежест на лимона... Мммм... Препоръчвам този бърз плодов сладкиш с лимон!