Начин на приготвяне
Накиснете бадемите в студена вода от предната вечер.
Обелете накиснатите бадеми, нарежете ги на люспи, изсипете върху кухненска хартия или мека кърпа и ги подсушете добре.
В купа сложете мекото краве масло, яйцето, захарта, ваниловата захар, брашното и бакпулвера.
Бързо омесете меко и лепкаво тесто на ръка.
Прибавете бадемите и щипка сол и пак омесете с ръка.
Извадете тестото върху прозрачно фолио, оформете го като луканка с дължина 25-27 см, увийте във фолиото и приберете във фризера за 1-2 часа.
Нарежете луканката с остър нож на филийки с дебелина 5 мм (при мен се получиха 30 бр. а ла бишкоти) и ги подредете върху хартия за печене.
Печете бисквитите за кафе в предварително загрята на 180°С фурна за около 20-25 минути.
Оставете ги да изстинат напълно и след това ги отлепете от хартията.
Перфектните бисквити за кафе са много, много вкусни и лесни за приготвяне.