Начин на приготвяне
Станаха бързо и лесно и също толкова вкусно, както във фурната.
Първо, почистваме пиперките от семки и посоляваме - отвън и отвътре.
В купичка правим плънката - смесваме натрошеното сирене и настъргания кашкавал с яйцата.
Докарваме си я на консистенция, подходяща за пълнене, ако стане прекалено рядка - още малко сирене.
Ако е твърде гъсто, може да разредите с лъжица кисело мляко. Добавяме сол, черен пипер и малко джоджен.
Пълним пиперките и ги редим - аз използвам формичка за по-лесно почистване, може и директно в кошничката. За да не се разлива плънката, когато поставите пълнената чушка легнала, може да поръсите малко брашно отгоре. Намазваме пиперките с малко олио и оставяме фрайъра да работи.
Пиперки с яйце и сирене на еър фрайър се пекат около 18 минути на 200 °C.