Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Пиперки с яйце и сирене на еър фрайър

Пиперки с яйце и сирене на еър фрайър

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597291691
Пиперки с яйце и сирене на еър фрайър
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"Пиперки с яйце и сирене на еър фрайър - станаха бързо и лесно и също толкова вкусно, както във фурната."

Необходими Продукти

  • пиперки - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Станаха бързо и лесно и също толкова вкусно, както във фурната.

Първо, почистваме пиперките от семки и посоляваме - отвън и отвътре.

В купичка правим плънката - смесваме натрошеното сирене и настъргания кашкавал с яйцата.

Докарваме си я на консистенция, подходяща за пълнене, ако стане прекалено рядка - още малко сирене.

Ако е твърде гъсто, може да разредите с лъжица кисело мляко. Добавяме сол, черен пипер и малко джоджен.

Пълним пиперките и ги редим - аз използвам формичка за по-лесно почистване, може и директно в кошничката. За да не се разлива плънката, когато поставите пълнената чушка легнала, може да поръсите малко брашно отгоре. Намазваме пиперките с малко олио и оставяме фрайъра да работи.

Пиперки с яйце и сирене на еър фрайър се пекат около 18 минути на 200 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: