Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бекон и блат от карфиол

Пица с бекон и блат от карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пица с бекон и блат от карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Сервирайте топлата пица с бекон и блат от карфиол и се насладете на една лека и вкусна вечеря. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • Блат
  • карфиол - 400 г
  • гауда - 200 г среднозряла
  • яйца - 2 бр.
  • кокосово брашно - 2 с.л. с връх (може и повече)
  • черен пипер - 2 щипки
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • Плънка
  • доматен сос - 5 с.л.
  • бекон - 6 слайса
  • моцарела - настъргана, за поръсване
  • каперси - 2 - 3 с.л.
  • риган - малко за поръсване отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе блата за карфиолената пица, като смелите в блендер розичките карфиол. Извадете ги в купа и отделно пуснете да се смели сиренето гауда.

Сипете го при карфиола и добавете двете разбити яйца, кокосовото брашно, сол, риган и пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенно тесто. Ако е много рядко, добавете още кокосово брашно.

Тъй като карфиолът ще пуска вода и втечнява тестото, може предварително да го сложите в тиган с лъжица две олио и да задушите. После махаме капака и оставяте да се изпари течността или по-скоро влагата. При този вариант обаче ще трябва да изчакате после да изстине преди да смесите с яйцата и сиренето гауда.

Разстелете карфиоления блат в тавичка, покрита с хартия за печене (може да е леко намазнена). Трябва да е тънък.

Сложете в загрята на 175 °C фурна с вентилатор и печете, докато започне да става златист. Тогава намажете с доматен сос за пица (аз го правя леко пикантен) и поръсете отгоре нарязания бекон, моцарелата, каперсите и ригана.

Печете до разтапяне на моцарелата и лек загар на бекона в пицата.

Сервирайте топлата пица с бекон и блат от карфиол и се насладете на една лека и вкусна вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: