Начин на приготвяне
Карфиола го измиваме добре и настъргваме много на ситно (може с ренде блендер, сокоизтисквачка със студено пресоване).
След това трябва да отделите водата от настъргания карфиол. Може да се направи с кърпа, като се изтиска остатъка. Целта е да получите смес ситно настъргана и по възможност с най-малко вода.
Слагате сместа в купа, като по средата добавяте сол на вкус, счупвате 1 яйце, риган и чесън на прах. След това настъргвате кашкавал (от твърд тип е за предпочитание ) и разбърквате докато не получите хомогенна смес.
Слагате в тава и хартия за печене и оформяте докато не се получи блат - 1-1.5 см.
Слагате в загрята фурна за около 15-20 мин. Целта е да се получи кафеникав цвят.
Вадите и слагате останалите продукти намазвате с доматеното пюре блата и прибавяте останалите - шунка, луканка, гъби, чушка (зеленчуци по вкус).
Връщате обратно във фурната за още 10 мин. След това вадите и настъргвате кашкавал и връщате за около 5 мин още.
Да ви е сладко!