Начин на приготвяне
Отцедете тофуто, изстискайте го и го нарежете.
Разбъркайте соевия сос, меда, зехтина, пипера и сусама.
Смесете тофуто със соса и оставете настрани.
За блата смелете бланширания за 7 минути и отцедения карфиол.
Добавете останалите продукти и разбъркайте.
Разпределете получената смес върху хартия за печене и печете блата от карфиол за около 20 минути на 180°C.
Извадете блата и изпечете тофуто на 200°C за 10 минути.
През това време накъсайте салатата, нарежете доматите и маслините.
Намажете блата от карфиол с веган майонезата, отгоре поставете зелената салата, доматите, маслините и печеното тофу.
Поръсете веган пицата с блат от карфиол с щипка сусам и се наслаждавайте.
Вижте още вкусните ползи от хапване на карфиол.
Коментари