Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди на тиган с масло от аншоа

Миди на тиган с масло от аншоа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Миди на тиган с масло от аншоа1 / 2
09/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 ч.л.
  • миди - 12 бр.
  • масло - 30 г
  • аншоа - 3 бр. сухи филета
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • зелен лук - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате зехтина в голям тиган и запържвате мидите от двете страни, докато станат леко кафяви. След това ги покрийте, за да останат топли.

Смесвате маслото, аншоа и чесъна и запържвате, докато чесънът стане кафяв.

Върнете мидите в тигана с лимоновия сок и разбъркайте. Поднесете мидите, като ги залеете с маслото и аншоа и поръсите със зеления лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: