Кето крем с тиква

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето крем с тиква
Снимка: Валерия
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Кето крем с тиква е есенна наслада на сетивата"

Необходими Продукти

  • сметана - 100 мл течна неподсладена 30 - 35 %
  • бадемово мляко - 100 мл
  • пюре от тиква - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • течна ванилия - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • подсладител - 50 г /смесвам стевия с еритритол/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта. Това означава, че тези 50 г подсладител са равни на 50 г захар.

Използвам тиква сорт Матилда.

Първо си сварявам тиквата, намачквам я и я оставям хубаво да се изцеди от течността. След това си вземам нужното количество, което в случая е 100 г.

Към пюрето от тиква се добавят останалите съставки и се разбива с бъркалка. Сместа се разпределя в три купички.

Пекох в еър фрайъра на програма bake. Първо 5 минути на 200 °C и после 30 минути на 110 °C.

Ако ще го печете във фурната, наредете купичките в тава и налейте до средата им вряла вода. Печете на 180 °C, но време не мога да кажа, докато се стегне кето кремът с тиква.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: