Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Есенни кексчета с тиква

Есенни кексчета с тиква

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Есенни кексчета с тиква
Снимка: Валерия
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
16
"Излизат около 16 есенни кексчета с тиква. На снимките са повече, защото правих тройна доза, което хич не е лоша идея"

Необходими Продукти

  • пюре от тиква - 250 г
  • яйца - 3 бр. / L размер /
  • краве масло - 60 г разтопено
  • захар - 150 г
  • брашно - 170 г
  • бакпулвер - 1 пакетче /10 г/
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си сварих една тиква. Тиквата я обелвам, нарязвам и слагам в мултикукъра на високо налягане за 7 минути. В основния съд наливам 2 ч. чаши вода, а тиквата слагам в кошницата, така остава над водата. След това я намачквам и изцеждам през подходящ гевгир. От цялото количество си вземам 250 г, колкото ми трябва за рецептата за кексчетата.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Към жълтъците се прибавят всички останали съставки и се разбива с бъркалка. Белтъците се разбиват хубаво сняг. След това се добавят към другата смес и се разбърква с шпатула.

Използвам силиконови форми, които мажа с малко масло. Слагам масло не защото ще залепнат, а защото така по-добре се очертава формата. Не пълня формите догоре, а до половината или малко повече.

Пекох мъфините с тиква в еър фрайъра на програма bake. Първо включвам на 200 °C да загрее хубаво. После нагласям на 170 °C за 15 минути. Есенните кексчета излизат перфектни.

Може да ги изпечете и във фурната на 180 °C, но точно време не мога да кажа, а и моята фурна е газова. Преценете за вашата.

Сместа може да изпечете и в обикновена кексова форма.

Излизат около 16 есенни кексчета с тиква.

На снимките са повече, защото правих тройна доза.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: