Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Постна карфиолена кремсупа

Постна карфиолена кремсупа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постна карфиолена кремсупа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Постна карфиолена кремсупа - вкусна и питателна - като есен в купичка"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • картофи - 4 бр., по - едри
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • зеленчуков бульон - 1 кубче домашен
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на розички. Картофите се обелват и се нарязват на големи парчета.

Лукът също се обелва и нарязва на по-едри парчета. На скилидките чесън само се премахват връхчетата.

В тава, застлана с хартия за печене или фолио, се подреждат зеленчуците. Овкусяват се със сол, черен пипер, мащерка и олио.

Пекат се зеленчуците се за 20-25 минути на 200 °C.

В 6 ч.ч. завряла вода се разтваря кубчета бульон. Към него се добавят запечените зеленчуци. Оставят се на слаб огън, докато омекнат изцяло.

Когато всички зеленчуци са сварени, супата с карфиол се пасира.

Накрая постна карфиолена кремсупа се овкусява с прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: