Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с гъби и топено сирене

Пилешки руладини с гъби и топено сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пилешки руладини с гъби и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
17/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматно предложение за приятели"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • печурки - 250 г кафяви
  • топено сирене - 200 г
  • чесън - 1 главичка
  • соев сос - 1 к.ч (тъмен Дерони)
  • универсална подправка - зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • галета
  • олио
  • Подправки за гъбите
  • пресен лук - 2 стръка
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • масло - 50 г
  • универсална подправка - 1 к.л зеленчукова подправка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разделят на две, поръсват се с подправката и се начукват под домакинско фолио. В тава подредете филетата, като ги намажете със соев сос и оставете докато приготвите плънката.

Нарежете кафявите печурки на ивици, зеления лук нарежете на ситно. В тиган загрейте малко олио и масло, сипете гъбите и поръсете със зеленчуковата подправка. Пържете докато изври водата и добавете нарязания лук и джоджен.

На дъска вземете едно филе в единия край сложете от гъбите, парченца чесън и парчета топено сирене. Поръсете с черен пипер и навийте на руло, като завиете краищата на вътре, забодете с клечици.

Готовите руладини подредете в тавата, в която сте сипали малко олио и соев сос. Поръсете руладините с галета и пъхнете във загрята фурна, печете до златисто без да прекалявате със печенето за да не се изсушат.

Руладините поднесете нарязани с гарнитура от запържените много ароматни кафяви печурки или гарнитура по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: