Начин на приготвяне
Картофите се нарязват на по-едри парчета (ако са малки картофчета - може на четвъртинки), смесват се с половината от подправките за тях. Пекат се върху хартия за печене около 20-25 минути на 200 °C, като след 10-тата минута се добавя другата половина от подправките, разбъркват се и се допичат.
През това време киноата се измива и се слага на котлона в 2 ч.ч. вода или зеленчуков бульон.
Когато заври, се изключва и се оставя похлупена за 15 минути на котлона, докато се поеме всичката вода. Като е готова, се изцежда в нея сокът от половин лимон. Разбърква се и се оставя настрани да изстива.
Чушките и гъбите се нарязват на парченца и се запържват в сгорещено олио с подправките за около 6-8 минути, като се разбъркват от време на време, докато потъмнеят.
След това се отделят в чиния. На тяхно място се слага отцеденият нахут с олио и подправки и се готви с разбъркване около 3-4 минути.
За дресинга продуктите се разбъркват в купичка.
Всички готови продукти, когато изстинат, се смесват в голяма купа. Към тях се добавят разполовените чери домати е маслините. По желание се добавя наситнен магданоз и още лимонов сок към салатата с киноа.
Всичко се залива с дресинга и салатата се разбърква добре.