Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Каши»Триеница - класическа рецепта

Триеница - класическа рецепта

Триеница - класическа рецепта6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Триеница по класическа рецепта или как с брашно и краве масло може да се забърква нещо много вкусно."

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 400 г
  • краве масло - 150 г
  • захар - 100 г бяла
  • бял хляб - 3 - 4 филии, натрошени
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се брашното в голяма тава. След това се капят капки вода в брашното, като се претриват с пръстите на едната ръка, а с другата качвате още капки вода.

Капят се капки, докато цялото брашно стане на малки фитилчета и няма почти никакво брашно на дъното.

Кипва се вода в тенджера на котлона и се прибавят по една шепа от фитилчетата, като се притриват да няма големи топки.

Ври за 10 мин. и се слага захарта вътре.

Отстранява се от котлона триеницата.

Слага се тиган с масло и се прибавят трохите ситно натрошен хляб. Пържи се до златисто и накрая се поръсва червения пипер.

Не се пържи след слагането на червения пипер, за да не замирише на загоряло.

Сипва се в купички от сместа от тенджерата и се прибавят от трохите с червен пипер.

Сервираме тази триеница по класическа рецепта, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#334452
Потребител#334452
Здравейте. Да това е за закуска но съм го яла и за следобедна храна.
Нещо като каша е със захар.
26.11.2023 14:30
Анонимен
Анонимен
Бихте ли ми казали моля, това ястие за закуска ли е ? Какво е на вкус? Никога не съм опитвала подобно нещо. Като баница ли е?
05.11.2023 01:10