Начин на приготвяне
Измийте хубаво картофите и без да ги белите, ги намажете със олио. Завийте в алуминиево фолио и печете картофките на 190 °C за около час или докато омекнат.
Като ги отвиете, трябва кожичката им да се е отделила и набъбнала.
Броколите, разчленени на розички, може също да намазните и посолите и да завиете във фолио, така ще се изпекат при картофите, но наполовина на тяхното време (завиват се в отделно фолио и се изваждат, когато са готови). Другия вариант е да ги сварите, но някак по-вкусни стават печени.
Отвийте зеленчуците и оставете леко да изстинат.
През това време включете фурната на функция грил.
Отрежете капачка на картофите, издълбайте част от вътрешността им, за да се получи кухина.
Сложете броколите в каната на блендер. Добавете по-голяма част от сиренето чедър (няма значение дали от светлия или от оранжевия чедър), босилек, вътрешността на картофите, малко сол и черен пипер на вкус.
Пуснете уреда да смели продуктите, без да стават на каша.
Намажете всеки картоф отвътре с масълце (обилно). Сложете от плънката, като образувате купол. Поставете отгоре парченце чедър и пъхнете във фурната пълнените картофи.
Печете на функция грил до разтичане на сиренето и лек загар.
Поднесете пълнените картофи с броколи и чедър със свежа салата и любим сос.
Добър апетит!