Начин на приготвяне
Капучиното на прах се слага в дълбока и широка чиния. Разтваря се в топла вода и се оставя да се охлади.
Желатинът се изсипва в чашка с малко вода. Разбърква се и се оставя да набъбне. Маслото трябва да е на стайна температура. Слага се в купата на миксера и се разбива за 1 минута.
Добавя се сметаната на прах и се разбива на ниска степен на миксера. Постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се разбива. Накрая се разбива на бърза степен до получаване на гъста сметана.
Желатинът се затопля за кратко в микровълнова. Изсипва се в сметаната и се разбива. Сместа се разделя на две равни части. Към половината смес се добавя желето от малини и се разбива. Подготвя се форма за торта.
Меденките за торта се потапят за кратко в разтвореното капучино от двете страни и се нареждат на дъното на формата като блат.
Изсипва се сметаната с малини и се разпределя равномерно. Слага се втори блат от меденките потопени в капучино. Изсипва се бялата сметана и се разпределя равномерно.
Оставя се в хладилника да стегне. Шоколадът се начупва на парчета и се слага в найлоново пликче, като се разполага в единия край.
В купа се сипва вряла вода. Шоколадът се потапя до разтапяне, като в пликчето не трябва да влиза вода.
Сметановата торта се отделя внимателно с нож от страниците на формата и тя се отстранява.
Ъгълчето на пликчето с шоколад се отрязва и празничната торта се декорира, като се прави течен ефект от страните.
Оставя се още за кратко в хладилника да стегне и двуцветната торта с меденки и сметана е готова да се сервира.
Следващия път или когато имате повод, препоръчваме да опитате царицата на тортите - българската торта Гараш!