Родопски Дудник

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Родопски Дудник
Снимка: Иван Паунов
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Готовият тутманик Дудник се поднася с порцийка кисело мляко. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 300 г
  • кисело мляко - 250 г
  • краве масло - 50 г
  • сода за хляб - 1 г
  • сол - щипка
  • брашно - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка счукваме яйцата и прибавяме сол. Разбиваме ги за минутка-две на ръка.

Към разбитите яйца прибавяме киселото мляко и отново разбъркваме.

Добавяме и сухите съставки като содата и брашното.

Получава се едно доста течно тесто, което спокойно се разбърква с твърда бъркалка. Разтапяме си маслото.

Намазваме тавичка с падащо дъно с диаметър от 22 см.

В нея изсипваме сместа и върху нея нанасяме останалото разтопено масло.

Печем Дудника в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 мин.

Готовият тутманик Дудник се поднася с порцийка кисело мляко. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: