Родопски кашник

29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Вкусотия по селски - както го приготвят само в Родопите"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • царевично брашно - 150 г
  • вода - 250 г
  • сол
  • картофи - 150 г
  • сирене - 75 г
  • кашкавал - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичка се намазва с масло.

Отделно се разбърква брашното с водата и сол. Сместа се изсипва в тавичка и отгоре се нареждат ситно нарязани картофи.

Ястието се пече до 180 градуса.

Готовият кашник се поръсва с кашкавал и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери Йовева
Гери Йовева
Тази сутрин го направих за закуска. Много ни допадна и определено ще си го правим редовно.
06.02.2017 10:55
1
1